Alison Moyet fyller 50 år på måndag

På måndag fyller Alison Moyet 50 år och det passar utmärkt med en Alison Moyet-special i Urban Radio i helgen. Det är dessutom på begäran av en lyssnare. Peter Ericsson efterlyste Alison Moyet på vår facebook-sida.

Alison föddes i Billericay i Essex, England, och slog ner som en blixt från klar himmel då Yazoo bildades 1981. Vince Clarke var låtskrivare i Depeche Mode, men beslutade sig för att lämna gruppen i samma ögonblick som de slog igenom. Vince och Alison bodde båda i Basildon där de möttes och bildade duon.

Yazoo gjorde bara två album, men blev en legendarisk syntduo med hits som Only You, Don’t Go, Situation och Nobody’s diary.

Efter Yazoo gjorde Alison Moyet solokarriär och 1984 släppte hon första albumet ”Alf”. Det blev också hennes största framgång. I Sverige nådde hon högst på listorna med singeln ”Is this love?” som nådde en femte plats 1986.

Hon berättade för ett tag sedan i BBC att hon skulle släppa ett nytt album under 2012, men i februari i år twittrade hon ut ett annat meddelande. ”Jag verkar ha förlorat mitt skivkontrakt eftersom jag inte vill vara med i en dokusåpa. Ingen behöver göra ett album så mycket. Te, någon?”


Alison Moyet, ”Invisible”, 1984

Alison Moyet sjunger ”All cried out” för första gången på 20 år i BBC


Yazoo spelar ”Don’t go” i BBC

Detta inlägg är publicerat i Helgtema, Pop, Synt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Följ Urban Radio på Facebook

  • Omröstning

.