Donna Summer, techno och synthföregångare

Donna Summer beskrivs som Queen of Disco. Det avgör ni i omröstningen här på www.urbanradio.se. Men att hon också var en föregångare till elektronisk dansmusik har många förträngt. ”I feel love” som släpptes 1977 från albumet ”I remember yesterday” är en förgångare till både syntmusiken och technon. Innan ”I feel love” spelades de flesta diskolåtar in med orkester i arrangemangen, men Moroder, Bellotte och Summer var banbrytande med helt elektroniskt bakgrundsarrangemang. I Sverige nådde låten femte plats på hitlistan.

Det finns en anekdot om hur Brian Eno kom springande till David Bowie och skrek att han hört framtidens sound efter att ha hört ”I feel love”, men å andra sidan, i sådana historier kommer alltid någon springande eller kör i diket när de hör ett nytt sound och så dramatiskt är det nog sällan när man hör en låt för första gången.

Detta inlägg är publicerat i Disco, Helgtema, Partyzone, Synt, Vi minns och taggat , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Följ Urban Radio på Facebook

  • Omröstning

.